chrome firefox opera safari iexplorer

На Волині створили екомаршрут зі знайомством з дикою природою

21 грудня 2016 о 12:30

Волинські лісники створили незвичний екомаршрут, який пропонує прогулянку у лісі та знайомство з дикими тваринами.

Усього за 30 кілометрів від Луцька можна не лише побачити зубрів та вовків, а й погодувати оленів, пише День з посиланням на «24 канал».

«Екологічна стежка до звірів» – так називається нова атракція, яку запустили у Звірівському лісі. Тут живуть плямистий і благородний олені, лосі, зубри, дикі кабани, вовки та лисиці.

Аби туристи побачили усіх звірів, лісники проклали спеціальний 6-кілометровий маршрут. Туристам пропонують прогулятись пішки або на конях. Подорожі на машинах по цьому маршруту заборонені, щоб не налякати звірів.

У цьому лісі для місцевих школярів навіть проводять уроки біології та природознавства.

«Пройшовши цю стежку, можна отримати дуже багато інформації, майже стільки, скільки за рік у навчальному закладі. А ще у нас живе найбільша популяція плямистого оленя в Україні – понад 500 голів», – розповів директор дп «звірівське мисливське господарство» Сергій Байцим.

Екскурсії проводять лише у вихідні дні.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути