chrome firefox opera safari iexplorer

Про більших і менших друзів України

25 грудня 2016 о 12:19

Другий день триває дискусія про голосування України в Раді Безпеки щодо вимоги до Ізраїлю припинити будівництво поселень на палестинських територіях. Читаю десятки блогів — від друзів Порошенка і Яценюка до речників Януковича про помилку України, яка втрачає свого союзника.

Я не фахівець в історії ізраїльсько-палестинських відносин, проте дещо знаю про ООН. Тому нагадаю: Рада Безпеки складається з 5 постійних членів — Великобританія, Китай, Росія, США і Франція; та 10 непостійних — Ангола, Венесуела, Єгипет, Іспанія, Малайзія, Нова Зеландія, Сенегал, Україна, Урагвай і Японії. Отож, у складі ВСІХ 14 країн Україна солідарно проголосувала за вищезгадану резолюцію. В свою чергу, США взагалі утримались, але не ветували резолюцію, чим фактично її підтримали!

Щодо нашої критики, то диспозиція така: оскільки Ізраїль нас підтримує (хоча далеко і не завжди, нагадаю лише неголосування за український Крим в ООН в березні 2014 року, невизнання Голодомору та виступ президента Ізраїлю в ВР), тому й ми мусимо бути не з Росією і Венесуелою, а з Ізраїлем. Аргумент вагомий, але у мене питання: а чому тоді ми повинні бути проти інших наших ПОСТІЙНИХ СОЮЗНИКІВ В ООН: Великобританії, Франції, Іспанії, Нової Зеландія, Японії, які завжди голосують за Україну і теж голосували за резолюцію з питань ізраїльських поселень?!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути