chrome firefox opera safari iexplorer

Розрив між найбагатшими та найбіднішими людьми у світі став рекордним

16 січня 2017 о 11:26

Розрив між найбагатшими та найбіднішими людьми у світі досягнув рекордного рівня, констатує міжнародне об'єднання організацій у боротьбі з бідністю Oxfam.

Згідно з доповіддю об'єднання, 8 найбагатших мільярдерів світу володіють багатством, яке перевищує статки 3,6 мільярда найменш забезпечених людей.

Так, у власності восьми найбагатших людей планети в 2016 році — близько 400 мільярдів євро, а 3,6 мільярда найбідніших людей світу мають у своєму розпорядженні близько 384 мільярди євро.

1% найбагатших людей світу має у своєму розпорядженні 50,8 відсотка світових статків.

Минулого року в аналогічній доповіді організації було встановлено, що 62 мільярдера володіють статками, які є рівнозначними власності 3,6 мільярда найбідніших людей.

У Oxfam закликають світових лідерів перейти від порожніх балачок навколо проблеми та почати робити реальні кроки для подолання цієї загрозливої тенденції. В організації прогнозують, що у разі подальшого зволікання з цим у світі зростатиме невдоволення нерівністю, що, у свою чергу, призводитиме до ще більш кардинальних політичних змін, на зразок виходу Великобританії зі складу Євросоюзу та обрання президентом Сполучених Штатів Дональда Трампа.

«Це непристойно, що таке багатство зосереджене у руках кількох людей, коли десята частина населення планети живе на менш ніж два долари на день», — зазначила виконавча директорка Oxfam Вінні Бяніма, яка братиме участь у всесвітньому економічному форумі у Дасові, що відбудеться 17-20 січня.

На її думку, така нерівність та життя у злиднях сотень мільйонів людей призводять до підриву демократії та до розколу у суспільствах.

Джерело: DW.COM
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути