chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явиться премія імені Грушевського

19 січня 2017 о 10:03

Кабінет Міністрів України 18 січня схвалив проект закону України "про внесення зміни до статті 11 закону України «про державні нагороди України», доповнивши його Державною премією України імені Михайла Грушевського — за кращі наукові та науково-популярні видання з історії України.

Про це повідомляє 112.ua, посилаючись на прес-службу уряду.

Відповідно до законопроекту, премія буде присуджуватися у двох номінаціях: за краще наукове і краще науково-популярне видання. Розмір грошової частини премії буде визначатися щорічно Президентом України.

«Введення цієї премії стане реальним проявом уваги держави до сфери відновлення збереження національної пам'яті українського народу. А також буде сприяти підвищенню престижу наукових і науково-популярних робіт з історії України, активізації наукових історичних досліджень і створення національного культурного продукту історичного характеру, стимулювати підвищення якості наукових і науково-популярних видань з історії України», — зазначає прес-служба.

***
Михайло Грушевський — український історик, громадський і політичний діяч. Голова Центральної Ради Української Народної Республіки (1917—1918). Член Історичного товариства ім. Нестора-Літописця, почесний член Київського товариства старожитностей і мистецтв, член-кореспондент ВУАН і АН СРСР, багаторічний голова Наукового товариства ім. Шевченка у Львові, завідувач кафедри історії Львівського університету (1894—1914), автор понад 2000 наукових праць.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути