chrome firefox opera safari iexplorer

Верховна Рада дозволила допуск іноземних військ для навчань в Україні

19 січня 2017 о 16:26

Верховна Рада України дозволила допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2017 році для участі у військових навчаннях.

Відповідний законопроект, внесений президентом України Петром Порошенком, на засіданні в четвер, 19 січня, підтримали 236 народних депутатів, пише DW.COM.

Зокрема, схвалено допуск збройних сил США, інших держав-членів НАТО і учасників програми «Партнерство заради миру» для участі в навчаннях «Сі Бриз — 2017» (до 2,5 тисяч військовослужбовців) та «Репід Трайдент — 2017» (до двох тисяч військовослужбовців).

В рамках багатонаціональних навчань з підготовки підрозділів збройних сил України пропонується допустити на територію України строком до 365 днів до трьох тисяч військовослужбовців ЗС США, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру».

Передбачається також використання під час навчань озброєння та військової техніки іноземних держав, зокрема, у навчаннях «Сі Бриз — 2017» візьмуть участь до 10 кораблів, до 5 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів, до 60 одиниць колісної техніки. У навчаннях «Репід Трайдент — 2017» — до 6 літаків і до 10 вертольотів.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути