chrome firefox opera safari iexplorer

Від сьогодні на 10 років забороняється вивіз сосни з України

01 січня 2017 о 19:38

Як один з ініціаторів та співавторів чинного Закону про мораторій на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді (чинний Закон № 325-VIII) нагадую українській громаді про те, що попри дискусію і шалений спротив деяких українських чиновників, міжнародних торгових компаній та представників нашої так званої «лісової мафії» щодо необхідності скасування нашого Закону, цього факту не відбулося.

Це означає, що відповідно до ст. 2 Закону: «тимчасово, строком на 10 років, забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту лісоматеріалів необроблених (код 4403 УКТЗЕД): … ДЕРЕВНИХ ПОРІД СОСНИ — з 1 січня 2017 року». 

Отож, від сьогодні і, як мінімум, до 1 січня 2027 року будь-який так званий ліс-кругляк (а нагадаємо, що з 1 листопада 2015 року вже діє заборона на експорт так званого «твердого лісу» — дуба, граба тощо) вивозити за межі нашої держави ЗАБОРОНЕНО. Тепер з України можна вивозити лише пиломатеріали.

Відтак звертаю увагу Кабінету Міністрів, усіх відповідних фіскальних та правоохоронних органів на те, що з 1 січня 2017 року  необхідно забезпечити виконання даного Закону, як це й передбачено у прикінцевих положеннях даного Закону.

Оскільки новий рік починається з такої доброї новини для національної економіки, енергетичної незалежності України та її довкілля, то, дай Бог, щоб і весь 2017 рік пішов на користь нашій рідній країні! Бо національне багатство – ліс – нам самим знадобиться!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути