chrome firefox opera safari iexplorer

Виставка дідухів та різдвяних шопок відкрилася у Тернополі

03 січня 2017 о 13:00

У Тернополі в Українському домі “Перемога” відкрили виставку ” Дідух – різдвяний дух “. Там представили роботи вихованців Тернопільського обласного еколого-натуралістичного центру в рамках міського конкурсу “Різдвяне диво”, – пишуть Новини Тернопільщини.

Серед більш як 100 експонатів – дідухи у формі тризуба, сільського двору, цікава композиція «З Україною в серці» та чимало іншого.

«Особливо ретельно треба виготовляти павуки. Їх роблять із соломи і чіпають на стелю, чи десь підвішують. Павук складається із ромбів, які кріпляться один за одним і символізують покоління у родині: сина, батька, діда і т.д. Досить оригінальні та цікаві композиції можна побачити у нас на виставці», – розповідає завідувач відділу організаційно-масової роботи Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості Ірина Михайлиця.

Відвідати виставку можна буде до 20 січня.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути