chrome firefox opera safari iexplorer

Міністри постять 70% повідомлень в Facebook у робочий час, — дослідження

17 лютого 2017 о 16:06

Дослідження Комітету виборців України (КВУ) щодо активності членів уряду у соцмережі Facebook показало, що 70% постів на особистих сторінках міністри роблять у робочий час.

Дослідники зазначили, що повідомлення міністрів часто стосуються не тільки діяльності міністерств, які вони очолюють, але й аналізу загальнополітичної ситуації, міжнародних подій та святкових дат.

Серед членів уряду активними користувачами соцмережі у робочий час виявилися: міністр молоді та спорту Ігор Жданов (83% повідомлень опубліковано у робочий час), міністр економрозвитку Степан Кубів (79%), міністр оборони Степан Полторак (79%), міністр освіти Лілія Гриневич ( 71%), виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун (67%), міністр соціальної політики Андрій Рева (67%), міністр інфраструктури Володимир Омелян (61%) і міністр екології Остап Семерак (61%).

«З одного боку цілком природно, що міністри використовують великі медійні механізми для донесення планів або результатів своєї діяльності. З іншого – сотні робочих годин фактично витрачаються на публічне з’ясування відносин або розповіді про подробиці особистого життя», – заявив аналітик КВУ Денис Рибачок, коментуючи результати досліджень.

Фахівці КВУ вважають, що питання активності міністрів у соціальних мережах необхідно врегулювати за допомогою внесення відповідних змін у внутрішні документи Кабінету міністрів та наказів Національного агентства з питань державної служби. Ця практика існує в більшості країн Європи.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути