chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти забрало ліцензії 71 вишу на окупованих територіях

07 лютого 2017 о 15:45

Міністерство освіти та науки України анулювало ліцензії 71 вищого навчального закладу, розташованого на окупованій території Криму та частини Донецької і Луганської областей, що не були переміщені в інші регіони України.

Про видання відповідного наказу повідомили в Міносвіти, пише Україна молода.

«1 лютого 2017 року наказами міністерства освіти було затверджено перелік ВНЗ, які позбавлені ліцензій, тобто є нелегітимними та не мають права провадження освітньої діяльності», — прокоментувала прес-служба Міносвіти.

Загалом, рішення стосується коледжів, технікумів та училищь. Державних університетів у переліку лише 5, ще декілька приватних, усі вони з Криму.

«Для тих студентів, які здобували освіту в цих навчальних закладах у Криму після 20 лютого 2014 р., однак хочуть, щоб їхня кваліфікація, результати та період навчання визнавалися в Україні, розроблено відповідний порядок атестації», — повідомляють у Міносвіти.

У той же час студентам з окупованих районів Донецької та Луганської областей, що вступили до навчальних закладів до 2013 року, надається можливість перевестися до ліцензованих вишів України.

З окупованих регіонів за період збройної агресії Росії було переміщено майже 20 навчальних закладів, що успішно функціонують по усій території України, наприклад, у Старобільську Луганської області або у Вінниці, Києві та Хмельницькому.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути