chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Чим же нинішня влада відрізняється від своїх попередників?

02 лютого 2017 о 13:19

Не секрет, що довіра до нинішньої влади продовжує стрімко падати. І це підтверджують опитування різних соціологічних компаній. Серед останніх – дослідження, яке було проведено у грудні 2016 року Київським міжнародним інститутом соціології. Згідно з результатами цього опитування, українці найбільше не довіряють таким владним інституціям: Верховній Раді (82,1%), Уряду (72,8%) та Президенту (69%).

І що робить влада? Продовжує використовувати традиційні, вже міфологічні ідеї та проекти, які застосовувалися попередніми «злочинними владами» ледь не всі 25 років незалежності.

Ось кілька з них:

  1. Коли влада втрачає довіру суспільства — вона говорить про змову проти неї, організовану закордонними спецслужбами та їхніми агентами в Україні.
  1. Коли владі не довіряє абсолютна більшість громадян — вона пропонує раптом «актуальний» референдум про вступ до НАТО чи Євросоюзу, або вкотре порушує «мовне питання». До речі, відповідальна та професійна влада у справі НАТО мусила би почати хоча би з призначення Глави Місії України при НАТО і активізувати всі програми співпраці, починаючи від проведення української армії до стандартів НАТО та закінчуючи ефективними та успішними антикорупційними програмами. Нагадаємо,що Президент Петро Порошенко вже майже 3 роки не може призначити керівника Місії України при НАТО, функції якого ще з 2015 року тимчасово виконує Єгор Божок.
  1. Коли владу будуть ненавидіти — вона знову запропонує «негайно» скасувати депутатську недоторканність і посадити до в’язниці кількох чиновників, спійманих на дріб’язковому хабарі, або депутатів, яких не жаль.

Тож, чим же нинішня влада відрізняється від своїх попередників?!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

 

Розділи: Політика

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути