chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Голова Верховної Ради приховав списки коаліції

21 лютого 2017 о 11:15

«Це єдиний можливий висновок, який можна зробити із сьогоднішнього засідання Окружного  адміністративного суду міста Києва, який розглядає справу мого адміністративного позову до Апарату Верховної Ради щодо списків коаліції», — так прокоментував лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко перше судове засідання у цій справі.

Він нагадав, що позивається до Апарату ВР з вимогою надати публічну та суспільно важливу інформацію — списки народних депутатів, які були учасниками Коаліції депутатських фракцій «Європейська Україна» та підписали Угоду про коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна», щиро вірячи словам Голови Верховної Ради Андрія Парубія, який публічно (під час брифінгу 18.04.2016 р.) заявив, що «За тими документами, які мені подав Апарат, на момент нашого голосування (за зміну уряду, – ред.) було 237 членів коаліції. Але в зв’язку з тим, що сім депутатів склали повноваження відразу після обрання в уряд, зараз 230 членів коаліції і, якщо у нас буде вимога, щоб назвати їх поіменно, я попрошу у апарату необхідні документи і я ці документи публічно покажу».

Оскільки під час сьогоднішнього судового засідання представник Апарату ВР зайняв жорстку і непримиренну позицію про те, що НІКОЛИ до Апарату Верховної Ради з моменту діяльності парламенту VIII скликання НІЯКИХ документів про діяльність коаліції та списки її членів (тобто, ні попереднього складу, ні теперішнього складу коаліції «Європейська країна»)не надходило, то залишається зробити лише один висновок: якщо списки коаліції таки існують, то вони заховані у Голови Верховної Ради Андрія Парубія. Адже він знає про кількісний склад коаліції, називає деякі прізвища коаліціантів, але повний її склад назвати не може, бо йому «забороняє Конституція»…

«Отже, попереднім висновком є те, що, як мінімум, Голова ВР обманув український народ, заявивши про те, що Апарат ВР подавав йому списки коаліції, де було 237 її членів. Тож, для того, щоб нарешті з’ясувати правду про коаліцію, що керує Україною ще з 2014 року, наша команда буде залучати у якості співвідповідача у цій справі і Голову Верховної Ради України Андрія Парубія», — повідомив Микола Томенко.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 27 лютого о 10:00.

Розділи: Політика

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути