chrome firefox opera safari iexplorer

Дозволили об'єднуватись населеним пунктам з різних районів

23 березня 2017 о 09:27

В одну територіальну громаду дозволили об'єднуватись населеним пунктам з різних районів. Це дає можливість завершити процес утворення об'єднаних громад, що розділенні межами районів.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів директор «Центру розвитку місцевого самоврядування» Олег Левченко.

«У Вінницькій області було найбільше таких громад, які вирішили об'єднатися, але не могли, бо населені пункти належали до різних районів — чотири. Росошанська громада чекала на дозвіл найдовше — протягом двох років. Але Центральна виборча комісія відмовляла їм.

На минулому тижні Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє таке об'єднання. Після підпису закону президентом, почнеться нова хвиля об'єднання громад. Вони отримують шанс стати дійсно сильними і конкурентноспроможними», — повідомив Левченко.

Новим законом на Вінниччині готові скористатися громади з центрами у селах Росоша Липовецького району — приєднує село Очитків Оратівського району, Краснопілка Гайсинського району — приєднує села Кивачівка і Тополівка Теплицького району, Лука-Мелешківка Вінницького району — приєднує село Яришівка Тиврівського району, місто Гнівань Тиврівського району — приєднує села Демидвіка і Могилівка Жмеринського району.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути