chrome firefox opera safari iexplorer

Євробачення-2017 урочисто відкриють перед Маріїнським палацом

15 березня 2017 о 15:04

Церемонія урочистого відкриття пісенного конкурсу «Євробачення-2017» відбудеться на площі Конституції в Києві 7 травня.

Про це повідомив креативний директор «Євробачення» Сергій Проскурня під час брифінгу, пише Україна молода.

«7 травня — церемонія червоної доріжки і урочисте відкриття пісенного конкурсу Євробачення. Після численних дискусій ми зупинилися на локації, яка дає можливість всьому світу побачити Київ як столицю України в сучасному та історичному аспектах. Це площа Конституції. Це будівля Верховної Ради. Це урядовий квартал. І це унікальна пам'ятка архітектури — Маріїнський палац і знаменитий оглядовий майданчик. І тут ми б'ємо всі рекорди — тобто вперше за історію Євробачення червона доріжка буде не 100 метрів, і навіть не 200, а 265», — підкреслив пан Проскурня.

За його словами, ідея полягає в тому, щоб це була динамічна і надзвичайно цікава трансляція. Вести цю трансляцію з червоної доріжки будуть шість ведучих, які добре знають англійську мову і яких знають телеглядачі.

«А після того, як протягом 45 хвилин кожна делегація, кожна зірка з кожної країни пройде свій зоряний шлях в оточенні щасливої публіки, міжнародних фанатів і журналістів, спеціальними транспортами кожна делегація по естакаді поїде на дах КВЦ „Парковий“. І там відбудеться церемонія підняття прапорів країн-учасниць. Після цього всі спускаються всередину „Паркового“ — і там відбудеться церемонія відкриття, яка буде традиційною, канонічною і в той же час з яскравим українським акцентом», — розповів Сергій Проскурня.

Креативний директор уточнив, що основною мистецькою барвою буде виступ Національного оркестру народних інструментів, який акомпануватиме нашим зіркам — Джамалі, Руслані, Олегу Скрипці і гурту «Друга ріка». Потім буде дискотека і afterparty.

Як доповнив керівник відділу івентів Кирило Воронін, у КВЦ «Парковий» міститиметься Євроклаб — офіційна зона для акредитованих фанів та делегацій. Він функціонуватиме з 1 по 14 травня.

Тод як Євровіжн-віладж — офіційна локація для фанів, туристів, гостей міста та киян — буде розташована на вулиці Хрещатик. Почне свою роботу вона з 4 травня і функціонуватиме до 14 травня. Робочий час планується з 12:00 до 22:00, окрім прямих трансляцій з півфіналів та фіналу.

Це буде єдина публічна локація, на якій відбуватиметься трансляція півфіналів та фіналу. В містечку, зокрема, буде велика сцена, біля неї — велика фан-зона.

Нагадаємо, сам пісенний конкурс відбудеться в у Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі Києва.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути