chrome firefox opera safari iexplorer

Йдемо у Європу, отримуємо гранти, а наповнити сайт МЗС – нікому?!

14 березня 2017 о 14:22

Підготовка до лекції в Київському університеті Тараса Шевченка з питань геополітики змусила мене переглянути сайт МЗС щодо останніх заходів та документів з питань взаємин з європейськими інституціями.

І тут виявилося, що історія відносин України з ЄС зупинилася … у 2010—2011 році.

Так, сайт МЗС у відповідному розділі («Участь у міжнародних організаціях/Європейський Союз») інформує, що «Україна та ЄС ведуть переговори про укладення Угоди про асоціацію, починаючи з березня 2007 року. Наразі відбулося 17 раундів переговорів (останній з них проходив 20-24 червня 2011 р. у Києві)».

Або про те, що «Чергове міністерське засідання Україна — ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки планується провести у червні 2011 р. у м. Київ».

А також про «передбачення в Державному бюджеті на 2010 рік коштів на співфінансування процесу створення Фонду підтримки та реалізації конкретних проектів».

І це все – на фоні нібито надважливого завдання для нинішньої влади – вступу України до ЄС?! Виходить, що профільна структура, яка має цим опікуватись, вже шостий рік не звертає на це уваги?

Я мовчу про мільйонні гранти на «євроінтеграцію» та про нову «ефективну» й «правильну» команду МЗС...

То про який вступ до Європейського Союзу ви всі говорите, якщо навіть сайт міністерства оновити й наповнити не має кому?!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна», доктор політичних наук, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути