chrome firefox opera safari iexplorer

Просвітницькі проекти “Рідної країни” тепер у бібліотеках Одещини

24 березня 2017 о 14:12

23 березня Микола Томенко та Михайло Поживанов зустрілися з бібліотекарями, науковцями та студентами Одещини. Зустріч відбулась в Одеській обласній бібліотеці ім. М.С. Грушевського.

В ході зустрічі Микола Томенко познайомив аудиторію з просвітницькими проектами «Рідної країни»  та передав їх бібліотекам міста та області.

Презентуючи навчальний посібник «Україна: історія конституції», Микола Томенко звернув увагу на те, що для ухвалення нової Конституції України в інтересах усього суспільства, а не лише певної політичної сили чи державного інституту, необхідно, як мінімум, знати власну історію та активно залучати фахівців, науковців, істориків до розробки законопроектів подібної державної ваги.

Одночасно був презентований «Український щорічник – 2017»,  на сторінках якого можна знайти інформацію про більш ніж тисячу визначних українських діячів, 365 афоризмів та ілюстрацій про найвідоміші історичні, архітектурні та релігійні пам’ятки України, щоденний народний календар з прикметами і перлинами народної мудрості, відомості про свята українські й міжнародні, світські та релігійні. Також бібліотеці передали унікальний альбом замальовок Тараса Шевченка для школярві, щоб діти мали можливість побачити іншого Шевченка.

«Сподіваємося, що наші просвітницькі подарунки допоможуть в пропагуванні нашої історії, мови та культури. І не забуваємо, що бібліотеки залишаються єдиними безоплатними територіями освіти й людськості в Україні», — підсумував Микола Томенко.