chrome firefox opera safari iexplorer

Скільки «Українська національна лотерея» платить податків — державна таємниця?

28 березня 2017 о 14:55

В рамках проекту «#Нашбюджет — під громадський контроль!», ініційованого Громадським рухом Миколи Томенка «Рідна країна», до Міністерства фінансів був скерований запит для надання інформації щодо сплачених підприємством зі 100% іноземними інвестиціями «Українська національна лотерея» коштів до державного бюджету.

Міністерство фінансів, вважаючи себе некомпетентним у даному питанні, подало запит до Державної фіскальної служби.

У відповіді на запит директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем класифікував інформацію про сплачені (а може, й не сплачені) кошти до державного бюджету «Українською національною лотереєю» як інформацію з обмеженим доступом.

Сьогодні заклади лотереї та спорт-лото на вулицях міст і містечок України можна побачити частіше, ніж продуктові магазини. За оцінками журналістів, станом на сьогодні «Українська національна лотерея» вже налічує біля півтори тисячі відділень. Тому бажання знати правду про сплаченні (чи не сплачені) податки для громадян – природне явище, а надання інформації – нормальна практика в демократичних країнах, де навіть компанії, що створюють передові технології, надають її для широкого загалу. А от державні структури України сумлінно приховують суму сплачених податків до державного бюджету «Українською національною лотереєю», прикриваючись Статтями 6 та 20 Закону України «Про інформацію».

Те, що держава так ретельно оберігає бізнес «любих друзів президента», наштовхує на думку: а чи взагалі «Українська національна лотерея» сплачує податки до бюджету?

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути