chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові 25-26 березня вшанують пам’ять В’ячеслава Чорновола

23 березня 2017 о 09:40

25-26 березня у Львові відбудуться заходи, присвячені вшануванню пам’яті Героя України – В’ячеслава Чорновола.

Про це повідомляє ZIK з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Відтак, у суботу, 25 березня, о 12.00 керівництво області та міста покладуть квіти та запалять лампадки біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу у сквері біля Львівської обласної ради. Опісля заплановано чин панахиди.

Участь у заходах також візьмуть учні спеціалізованої середньої школи №46 з поглибленим вивченням англійської мови ім. В. Чорновола.

Окрім того, у неділю, 26 березня, у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір пам’яті, присвячений В’ячеславу Чорноволу. Початок о 14.00.

Нагадаємо, у 2017 році виповнюється 80 років від дня народження (24 грудня 1937 р.) видатного українського політика, голови Львівської обласної ради першого демократичного скликання, Героя України – В’ячеслава Чорновола.

25 березня 1999 року він загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Чимала частина суспільства досі переконана, що Чорновола прибрали як небезпечного конкурента на майбутніх президентських виборах.

Львівська обласна рада проголосувала за проголошення 2017 року – роком В’ячеслава Чорновола.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути