chrome firefox opera safari iexplorer

Про подвійні стандарти депутатів у питанні з преміями чиновників

06 квітня 2017 о 11:04

Нині «чесні і принципові» депутати страшенно засуджують зарплати і премії керівництва НАЗК.

Але депутати «трішки» не договорюють: а хто ж визначив у відповідному Законі ці «надзарплати» для НАЗК? Або надзарплати для суддів? А для НАБУ?!..

До цього ж, вони також скромно умовчують про те, що депутати ЩОМІСЯЧНО виплачують собі так звані «кошти на депутатську діяльність» — фактично, це та ж премія! Таким чином, лише за цією статтею протягом року кожен депутат отримує, окрім зарплати, додатково 160-170 тисяч гривень!!! Це, майже, як премія для Корчак…

Подібний підхід — і у зарплатах урядовців, які формуються з енною кількістю доплат і премій. Але про які теж скромно мовчать…

Отож, доки зарплати влади не будуть «привʼязані» до рівня середньої зарплатою по Україні у визначених пропорціях – скажімо, не більшою аніж у 5-7 разів — доти теми зарплат і пенсій будуть предметом дискусій і невдоволення суспільства! Лише за умов такої «привʼязки» влада буде боротися за збільшення зарплат усіх громадян у державі, а не за збільшення своєї зарплати у власному відомстві.

Принагідно нагадаю: абсолютним чемпіоном зі збільшення бюджетного утримання у 2017 році є Секретаріат Кабінету Міністрів України. Фінансування структури під керівництвом В. Гройсмана у  цьому році збільшили більше ніж удвічі у порівнянні з попереднім роком! 

Так, на Секретаріат КМУ у 2016 році виділяли 322 млн 404 тис. грн, а у 2017-му — 737 млн 32 тис. грн, тобто на 414 млн 628 тис. грн більше!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути