chrome firefox opera safari iexplorer

«Рідна країна» долучилась до толоки у Шевченківському заповіднику

10 квітня 2017 о 13:55

У День довкілля, 8 квітня, в Шевченківському національному заповіднику у Каневі провели толоку. Прибирали територію біля Тарасової світлиці – першого народного музею Кобзаря, повідомляє «Рідна Черкащина». 

До толоки працівників заповідника долучилася і команда Громадського руху Миколи Томенка “Рідна країна”. Лідер руху підкреслив, що підтримка подібних акцій у Шевченківському заповіднику — не одноразова, вона буде постійною. Зокрема, невдовзі є плани щодо перекриття та оновлення даху Тарасової світлиці.

 ck.ridna.ua

“Усе, що стосується народного музею Кобзаря, будемо помагати. Шевченко – наш батько і коли так сталося, що влада не дуже їздить до нього в Канів, то від імені народу мусимо допомагати, – сказав М. Томенко. – Натомість музей Шевченка – у сфері відповідальності держави. І вже бачимо, що він починає потроху руйнуватися. Моя ідея проста – влаштувати публічний аукціон з продажу скандального вертодрому Януковича, який був збудований у 2012 році за 130 мільйонів бюджетних коштів і досі утримується коштом платників податків. А виручені кошти направити на завершення будівництва Палацу культури в Каневі, який будується вже 20 років, та завершення робіт по реконструкції музею Шевченка”.

 ck.ridna.ua


 ck.ridna.ua

На думку Томенка, більше повно історичний та туристичний потенціал Канева можна  розкрити у співпраці двох заповідників – історико-культурного і природного. Тоді відвідувачі матимуть нагоду не лише вклонитися могилі Шевченка, а й ознайомитися з унікальністю Канівських гір та довколишньої природи.

Після толоки команда «Рідної країни» поклонилася і поклала квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку на Чернечій горі.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути