chrome firefox opera safari iexplorer

«Київська фортеця» 18 травня долучиться до Міжнародного дня музеїв

16 травня 2017 о 12:22

«Київська фортеця» з нагоди Міжнародного дня музеїв 18 травня 2017 року спільно з ГО «Міжнародний соціально-культурний проект «Джойфест» презентує цікаву програму заходів.

За словами гендиректора НІАМ «Київська фортеця» Оксани Новікової-Вигран, програма буде розрахована на дітей та дорослих.

«Програма для дітей починається о 15:30 – після уроків, щоб в ній могли взяти участь діти різного віку. О 19:00 розпочинається програма для дорослих, яка включає до себе, так звану «Ніч у Музеї». У минулому році ми вперше разом з JoyFest провели подібний захід. Гості Музею мали нагоду потрапити на інтерактивну екскурсію до Косого капоніру, побачити його «справжніх» в’язнів і навіть доторкнутися до них. В цьому році програму «Ніч в Музеї» буде розширено. Гості почують не одну, а одразу дві розповіді про події, пов`язані з Київською Фортецею», — зазначає пані Оксана.

Програма заходів до Міжнародного Дня Музеїв
18 травня 2017 року

15:30 — Програма для дітей «Барон Мюнхгаузен в Київській фортеці» – адмінкорпус, 1-й поверх
Вхід вільний.
16:00 – 16:25 — Показ фільму «Той самий Мюнхгаузен» про перебування Барона Мюнхгаузена в Києві та в Київській фортеці.
16:30 — Конкурс малюнків кульковими ручками «Намалюй Мюнхгаузена у Київській фортеці». Кращі малюнки будуть експонуватися у Фортеці протягом тижня.
17:00 – «Малюємо Київську фортецю разом» – колективний малюнок на великому аркуші паперу – залишається на згадку у фондах Музею.
17:45 — Екскурсія до Музею.

Під час обох програм буде працювати фотозона «Той самий Мюнхгаузен».

НІЧ У МУЗЕЇ

19:00 – 20:30 і 20:30-22:00 — Театр «Маскам Рад» і Київська Фортеця представляють Інтерактивну екскурсію по Київській Фортеці «Прогулянка з Бароном і Баронесою фон Мюнхгаузен». Початок екскурсії в театрально-виставковій залі адмінкорпусу, 1-й поверх.

У програмі святкової екскурсії:

  • Дивимося ексклюзивний фільм «Барон Мюнхгаузен в Київській фортеці» про пригоди справжнього, а не легендарного Барона Мюнхгаузена
  • Гуляємо по Київській Фортеці з Бароном Мюнхгаузеном
  • Танцюємо разом з Баронесою Мюнхгаузен
  • Фотографуємося у фотозоні «Той самий Мюнхгаузен»
  • Слухаємо інтерактивну радіоекскурсію по Косому капоніру
  • Заходимо до камер для політв'язнів Косого капоніру, включаючи камеру смертників, торкаємось речей політв'язнів, які зберегли їхній дух...

Таке можливо тільки раз на рік — в Міжнародний день музеїв у програмі «Ніч в Музеї", — запевняють організатори.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути