chrome firefox opera safari iexplorer

На Закарпатті починає квітнути Долина нарцисів

05 травня 2017 о 12:58

У знаменитій Долині нарцисів поблизу Хуста на Закарпатті почали зацвітати перші нарциси. Невдовзі заповідний масив прийматиме гостей з різних куточків України та з-за кордону, повідомляє ZAXID.NET з посиланням на Khust.Today.

Нині бутони і перші квіти можна побачити біля першого та другого оглядових майданчиків заповідника.

У Карпатському біосферному заповіднику попередили, що традиційного масового цвітіння Долини на початку травня ще не буде. Через холодну, ба навіть морозну весну, цвітіння буде пізнішим, ніж зазвичай.

У заповіднику розповіли і про можливі терміни масового цвітіння – його можна буде побачити уже 6-9 травня. Та найоптимальніший період для відвідин заповідника – 13-14 травня. Проте і ці прогнози є тільки орієнтовними через мінливу погоду.

В адміністрації заповідника також повідомили, що до та після масового цвітіння Долину нарцисів можна буде відвідати за нижчими цінами. Квитки вартуватимуть 20 грн для дорослих, 15 – для студентів та 10 – для дітей. У період цвітіння вартість квитків на 5 грн вища для кожної категорії.

Як повідомляв ZAXID.NET, що одне з найпопулярніших туристичних місць України — Долина нарцисів — частково вигоріла через випалення старої трави, але квіти не постраждали.

Долина нарцисів — заповідний масив, що розташований в урочищі Кіреші, за 4 км від міста Хуста Закарпатської області. З 1992 року перебуває у складі Карпатського біосферного заповідника, що входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути