chrome firefox opera safari iexplorer

Національний музей історії України запрошує на нічну мандрівку у часі

16 травня 2017 о 11:50

Національний музей історії України 20-21 травня 2017 року святкуватиме Міжнародний день музеїв у три етапи, повідомляє прес-служба музею.

20 травня з ранку до вечора перед Національним музеєм історії України проходитиме День вуличної музики. Після реставрації на території музею у затишній атмосфері музиканти зіграють десятки концертів, якими заохотять відвідувачів неодмінно відвідати НМІУ.

З 20:00 до 22:00 музей проведе акцію «Вечір у музеї», вхід на яку буде безкоштовним. Відвідувачі зможуть у темряві, з каганцями у руках, оглянути експозиції музею.

«Ніч у музеї» розпочнеться з концерту колективу Romein, який працює у стилі sympho-rock і neoclassic. Їхній виступ доповнять світлові експерименти на фасаді музею, що нададуть будівлі нового вигляду.

Тема цьогорічної «Ночі в музеї» – «Пам'ять». З 23.00 до 05:00 Національний музей історії України запрошує всіх охочих долучитися до історичної гри, яка поєднає у собі нічний перегляд колекцій, театральне, розважальне та культурне дійства.

«Національний музей історії України пропонує у цю особливу ніч зануритися у фантастичний фільм, який розтягнеться з пізнього вечора до світанку. Гості музею подорожуватимуть у часі. Переходячи з одного періоду в інший, він самої людини залежить, чи вона залишиться, наприклад, в палеоліті, чи перейде в період Київської Русі. Щоб перейти з одно періоду в інший, необхідно дотримуватися правил гри і дати відповідь на всі запитання. При цьому можна буде один одному допомагати, підказками стануть звукові ефекти, артистичні та театральні додатки. Нічна подорож по музеї завершиться зустріччю світанку на Старокиївській горі з краєвидом на Київ», – каже генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська.

Упродовж «Ночі в музеї» у холі НМІУ працюватиме лаунж-зона, де можна буде перепочити, переглянути фільм, послухати музику, зіграти у стародавні ігри, пригоститися гарячими напоями від партнерів музею.

Квиток на «Ніч у музеї» коштуватиме 200 грн.

Розклад цьогорічної ночі:

22:30-23:00 — відкриття на вулиці з музикантами Romein
23:00-01:30 — квести
01:30-02:30 — кава-брейк
02:00 — 04:30 – екскурсії з каганцями
з 02:30-04:30 діятиме лаунж зона
04:30-05:00 — оглядова екскурсія територією музею
05:00-05:30 – сюрприз

Як відомо, Міжнародний день музеїв — щорічне свято, яке відзначається 18 травня, святкування переносяться на найближчі вихідні. НМІУ третій рік поспіль долучається до міжнародної акції «Ніч музеїв», приуроченої до Міжнародного дня музеїв.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути