chrome firefox opera safari iexplorer

У Трускавці з'явиться перший в Україні пам’ятник селфі

29 травня 2017 о 17:49

У Трускавці з’явиться пам’ятник людині, яка робить селфі. Про це інформує Zaxid.net з посиланням на прес-службу Трускавецької міської ради.

«В управлінні містобудування, архітектури та землекористування оголосили результати відкритого конкурсу на кращий проект встановлення скульптурних композицій на території міського парку та пішохідних алеях у Трускавці. Переможцями стали львівські скульптори Василь Заляско з композиціями: Теодору Торосевичу та «Гуска», а також Роман Кикта з роботою «Селфі», — інформують у прес-службі.

Як інформують у прес-службі, невдовзі проекти будуть реалізовані та прикрасять паркові алеї Трускавця.

 zaxid.net

«Задум належить мені, я запропонував скульпторам зробити проект людини, яка себе фотографує. Особисто мені ця ідея подобається: однією рукою хлопець тримає селфі-палицю, а іншою – обіймається. Тобто можна підійти і сфотографуватися поруч. Пам’ятник має сподобатися туристам», — розповів міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Орієнтовна вартість пам’ятника 100-150 тис. грн. За словами міського голови, якщо у міському бюджеті забракне коштів для його виготовлення, то місто залучатиме спонсорів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути