chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні змінено закон про призов на військову службу

19 травня 2017 о 10:00

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №2985 «Про внесення змін до закону «Про військовий обов’язок і військову службу» (щодо посилення гарантії дотримання законодавства України)». За документ з другої спроби проголосували 237 депутатів.

Закон зобов’язує органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій, в тому числі навчальних закладів, незалежно від місця їх перебування в Україні і наявності в їхніх адміністративно-територіальних одиницях військових комісаріатів, на вимогу комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов’язаних про їх виклик у військкомати.

Йдеться про забезпечення своєчасного прибуття за цим викликом та необхідність у семиденний строк повідомляти районні (міські) комісаріати про прийняття на роботу (навчання) та звільнення від роботи (навчання) призовників і військовозобов’язаних.

При цьому чинною редакцією закону відповідний обов’язок передбачений для адміністративно-територіальних одиниць, де немає військових комісаріатів.

Також тепер, згідно з новою редакцією статті 38, житлово-експлуатаційні організації не зобов’язані будуть повідомляти призовників про виклик їх до військових комісаріатів, як і подавати відомості про призовників і військовозобов’язаних військовим комісаріатам, виконкомам місцевих рад, на які покладено ведення обліку призовників та військовозобов’язаних.

Окрім того, згідно з новою редакцією, Верховна Рада звільнила поліцію від розшуку тих, хто ухиляється від армії.

У новій редакції статті залишилися положення лише про те, що виконкоми місцевих рад, керівники підприємств і установ на вимогу військових комісаріатів зобов’язані повідомляти призовників і військовозобов’язаних про їх виклик у військові комісаріати, а громадяни, які призиваються на військову службу, в свою чергу, зобов’язані своєчасно прибути за викликом.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути