chrome firefox opera safari iexplorer

Влада Києва влаштовує виставку для соратниці Януковича?

25 травня 2017 о 12:23

Керівник столичного осередку політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко висловив обурення щодо сприяння нинішньої київської влади в організації виставки живопису сумновідомої представниці Партії регіонів Ірини Акімової у Музеї книги і друкарства України — в одному з центральних музеїв України, який перебуває у комунальній власності м. Києва.

Він нагадує, що Ірина Акімова з 2007 року була активним членом Партії регіонів, займала посаду першого заступника Голови Адміністрації Януковича (2010—2014 рр.), а також – виконавчого секретаря Комітету з економічних реформ при Президентові України і представника Януковича у Кабінеті Міністрів України.

«Є величезне обурення й питання до Департаменту культури КМДА та мера Києва Віталія Кличка щодо розміщення в одному зі столичних музеїв міста експозиції картин вірної соратниці екс-президента Віктора Януковича», — цитує Олександра Федоренка «Рідний Київ».

«Іноді слова «За що стояв Майдан?» набувають просто нереального сенсу… Якщо один з центральних музеїв України, який перебуває у комунальній власності м. Києва, презентує картини колишньої першої заступниці Глави АП Януковича, збираючи при цьому у центрі Києва «тусовку» його колишніх соратників, то чи доцільно при цьому згадувати про попередню злочинну владу, боротьбу з корупцією, люстрацію тощо? Виникає питання і про відповідальність нинішньої міської влади та міських чиновників за ось такий «стратегічний розвиток» української культури», – зауважує Олександр Федоренко.

На його думку, виставка живопису Ірини Акімової «Невигадані нариси» може бути мистецьким заходом з точки зору таланту художниці, мистецької якості її художніх робіт, напрямку виконання картин. Але, враховуючи політичне минуле авторки, подібна експозиція має розміщуватися в будь-якій приватній мистецькій галереї чи салоні, але не в приміщеннях комунальної власності — власності територіальної громади Києва.

 vuam.org.ua

«Заяви київських посадовців про боротьбу з корупцією та люстрацію є несумісними з організацією творчих виставок, бенефісів, концертів чи модних показів людей, які були командою Януковича та які сьогодні мають нести відповідальність за наслідки діяльності президента-втікача. Серйозність питання полягає в тому, що, сприяючи подібним заходам, столична влада не контролює і не координує те, що відбувається в місті. Відтак, наступного разу ми можемо стати свідками музичного конкурсу імені міністра-скрипаля Михайла Кулиняка чи презентації книги з української мови від Миколи Азарова», – вважає О. Федоренко.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути