chrome firefox opera safari iexplorer

У Швейцарії арештували 15 мільйонів євро української застави за проведення Євробачення-2017

23 червня 2017 о 10:52

У Швейцарії наклали арешт на 15 мільйонів євро, внесених Україною для Європейської мовної спілки (організатора конкурсу) як гарантію належного проведення пісенного конкурсу «Євробачення» у 2017 році.

Процедуру ініціювало Женевське управління примусового стягнення заборгованості, повідомляє Україна молода з посиланням на канал UA: Перший.

«Для гарантування підготовки та проведення Євробачення-2017 в Україні Європейській мовній спілці було надано фінансову гарантію в сумі 15 мільйонів євро як гарантію належного проведення Євробачення. Міжнародний пісенний конкурс був успішно проведений в Україні, отже сума гарантії мала повернутись», — ідеться в повідомленні українських представників конкурсу.

Європейська мовна спілка повідомила Національній суспільній телерадіокомпанії України, що Женевське управління примусового стягнення заборгованості ініціювало процедуру накладення арешту на суму цієї гарантії.

У своєму офіційному листі до ЄМС це управління не повідомило про підстави накладення арешту і не вказало ініціатора цієї процедури.

«Ми найняли юридичну фірму зі Швейцарії, оскільки потрібно з’ясувати всі обставини справи та визначити порядок застосування процедури накладення арешту відповідно до швейцарського законодавства», — зазначив Зураб Аласанія.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути