chrome firefox opera safari iexplorer

У сотні найкращих вишів Європи немає жодного українського

21 червня 2017 о 11:41

У першу сотню найкращих вищих навчальних закладів Європи не потрапив жоден український університет, в числі 400 кращих ВНЗ опинилися чотири виші України.

Про це свідчать дані рейтингу британського журналу Times Higher Education.

Так, до першої п’ятірки увійшли чотири університети Великобританії і один швейцарський ВНЗ. На першому місці і в європейському, і світовому рейтингу, за версією журналу, опинився Оксфордський університет.

Згідно з оцінкою Times Higher, серед 400 кращих університетів на позиціях після 300-ого місця є НУ «Львівська політехніка», НТУУ «Київський політехнічний інститут» імені Ігоря Сікорського, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний університет імені Каразіна.

У світовому рейтингу, за версією журналу, ці виші отримали місця після 800 позиції. Всього в європейський рейтинг ВНЗ потрапили 400 організацій, що становить близько 40% від світового списку, який налічує 980 навчальних закладів.

Виші оцінювали за їх навчальним і дослідницьким середовищем, галузевими доходами і міжнародними перспективами, повідомляє ZIK з посиланням на «РБК-Україна».

Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути