chrome firefox opera safari iexplorer

Екстремали водного туризму з'їдуться на Полісся

06 липня 2017 о 17:05

Цими вихідними, 8-9 липня, на території національного природного парку «Прип'ять-Стохід» у Волинській області відбудеться щорічний Міжнародний фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата-2017».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт національного природного парку «Прип'ять-Стохід».

«Під час заходу ви зможете поспілкуватися з природою, поринути у лагідні води озера Люб’язь і пройти привабливим маршрутом в заплутаних протоках Стоходу і Прип’яті. Спортивний дух змагань, екстрим, романтику подорожей і справжні пригоди гарантовано», — зауважили організатори змагань.

Зазначається, що в межах фестивалю буде проведено змагання на байдарках-двійках по трасі й на короткій дистанції, а також змагання на дерев'яних веслових човнах на короткій дистанції. Траса змагань міститиме два етапи: річка Стохід (смт Любешів (старт) – с. Сваловичі (проміжний фініш), р. Прип'ять (с. Сваловичі (старт) – с. Люб'язь (фініш). На учасників чекає дві зони з туристичного орієнтування.

Стартуватимуть команди від парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Любешівський». Особливістю маршруту стане те, що ширина заплави річки на ділянці змагань становить від 3 до 5 кілометрів, у заплаві безліч заболочених ділянок, десятки рукавів та старих русел, зарослих очеретом, чагарниками, болотяною травою. Тож орієнтуватися, зазначають організатори, складно.

Крім того, програмою передбачено спортивно-культурні дійства, присвячені святкуванню Івана Купала.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути