chrome firefox opera safari iexplorer

Google запустив 3D-тури сімома музеями України просто неба

18 липня 2017 о 16:42

Компанія Google разом із Міністерством культури України створила віртуальний тур сімох музеях України з різних областей.

Про це повідомляється в офіційному блозі Google Україна.

"У партнерстві з Міністерством культури України, ми оцифрували сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт “Музеї України просто неба”, де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. 3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на Картах Google. Проект є частиною кампанії «Автентична Україна», — зазначається в повідомленні.

Віртуальна екскурсія організована трьома мовами — українською, російською та англійською.

Щоб почати віртуальну подорож, потрібно вибрати на карті один із семи музеїв, і за допомогою зручної навігації і голосового супроводу трьома мовами — українською, російською і англійською — ви зможете дізнатися цікаві факти з історії української культури. Завдяки 360-градусним панорамам можна не тільки прогулятися територією музеїв і вивчити околиці, а й зазирнути всередину будинків і ознайомитися з музейними експозиціями.

Крім того, за допомогою опції “Прокласти маршрут” можна перейти на Карти Google і скласти оптимальний варіант маршруту від свого місця розташування до обраного музею.

Список музеїв в рамках проекту: 

  • Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів),
  • Музей народної архітектури і побуту у Львові “Шевченківський гай” (Львів),
  • Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький),
  • Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород),
  • Центр народознавства “Мамаєва Слобода” (Київ),
  • Запорізька Січ — Національний заповідник “Хортиця” (Запоріжжя),
  • Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

У Google нагадують, що в рамках кампанії «Автентична Україна» вже представлені віртуальні тури унікальними дерев'яними церквами Карпатського регіону України зі світової спадщини ЮНЕСКО і 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.

Щоб почати тур музеями під відкритим небом, потрібно зайти на сайт http://museums.authenticukraine.com.ua/ або вибрати місце, що цікавить, на Google Картах в режимі Street View.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути