chrome firefox opera safari iexplorer

Київський патріархат проведе літургію та хресний хід у День хрещення Русі

20 липня 2017 о 15:18

Українська православна церква (Київський патріархат) проведе 28 липня традиційний хресний хід у День хрещення Київської Русі та в честь рівноапостольного князя Володимира, повідомляє DT.UA.

Як розповів секретар Священного синоду УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря), 27 липня о 17:00 у Володимирському соборі в Києві розпочнеться богослужіння, яке очолить глава УПЦ КП Філарет.

«У сам день свята (28 липня) буде літургія, яка розпочнеться приблизно о 9.30. Після літургії десь об 11.30 від Володимирського собору до пам'ятника князю Володимиру вирушить хресний хід. Він пройде, як завжди, по вулиці Володимирській через Софійську і Михайлівську площі до пам'ятника святому князю Володимиру. Там буде звершений молебень. Патріарх звернеться до присутніх зі словом», — розповів він.

За його словами, в нинішньому році традиційно очікують участь у заходах як киян, так паломників зі всієї України.

Нагадаємо, що УПЦ Московського патріархату проведе в Києві свій хресний хід 27 липня, напередодні Дня хрещення Київської Русі.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути