chrome firefox opera safari iexplorer

«Малоросія»: шо, опять?

18 липня 2017 о 16:16

Досить однієї помилки – і ДНК перетворюється на ДНР…

Здається, мало не вчора глядачі почали тільки-но оговтуватися від кольок з проекту «Новоросія» на чолі з гігантом мислі — «спікером» Царьовим. Аж гульк – маніакальні ідеї знову зафонтанували у не спотворених звивинами голівках колишніх дрібних бандитів, ларьочників, охоронців на ахметовських фірмах та інших вождиків «молодих республік».

Тепер державотворчий свербіж спіткав Сашку Захарченка, екс-реалізатора курячих стегенець, а нині генерал-майора і верховного головнокомандувача фейкової «ДНР».

Курячий генерал – на хвилиночку — оприлюднив план… «реінтеграції країни», до якої він, зрадник і терорист, жодним боком, окрім кримінально-процесуального, не дотичний.

«Україна показала себе як така, що не відбулася. Київський режим не в змозі припинити громадянську війну ... пропонуємо заснувати державу Малоросія. Малоросія — незалежна молода держава. На перехідний період до 3 років», — цитують маячню Захарченка численні медії.

Виявляється, ми тут собі живемо у блаженному невіданні, а тим часом ОРДЛО вже приєднало «19 регіонів України». Ще один вар’ят, донедавна «мінздох ДНР» Олександр Тімофєєв, він же Сашка Ташкент, на камери московських господарів навіть якогось папірця зачитав: «Ми, представники колишніх регіонів України (за винятком Криму) заявляємо про заснування нової держави, яка є правонаступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, бо сама назва Україна дискредитувала себе».

Ще не все: новітнє «державне утворення» — ето же очєнь і очєнь, як казав Голохвастов: його, виявляється, «підтримали представники Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Кировоградської областей, Києва та Київської області, Черкаської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей».

Я вже згадувала «Новоросію» — кремлівський проект захоплення українських територій, зокрема її півдня та сходу. Проект, як відомо, луснув, і господарі наказали «спікерові» стулити писка (що Царьов і виконав, у травні 2015 р. повідомивши, що проект «Новоросія» припиняє свою «діяльність», оскільки «непосредственно влиять на ситуацию в Донбассе ни он, ни его депутаты сейчас не могут»).

Зрозуміло, що всі ці генералісімуси без хазяйської відмашки й писнути не наважаться. Тож нащо Кремлю ця лабуда?

Гадаю, по-перше, аби полякати західних переговорників у нармандському форматі — для поступливості — розпалом масштабної кризи в Україні.

По-друге, аби скерувати чергову мінську зустріч, призначену на 19 липня, геть в іншому напрямку, аж до глухого кута – бо ж навряд чи переговорники обійдуть увагою заяву ватажка терористів.

Ну і, по-третє, заява – просто таке чергове «обострєніє в мозгах» традиційно неадекватного «голови ради міністрів ДНР». До речі, на користь останньої версії свідчить і контрзаява керманича «народного совєта «ЛНР» В.Дегтяренка. Один із очільників луганських сепарів так і говорить: наша, мовляв, «республіка» ні на які засідання «представників регіонів України» своїх делегатів не скеровувала. Нам навіть не сказали, що такий захід готується, з нами нічого навіть не погоджували. І взагалі, каже Дігтяренко, «на данный момент целесообразность подобного шага вызывает большие сомнения». Адже «…подобные решения можно принимать только с учетом мнения самого народа. Кроме того, на сегодняшний день мы соблюдаем Минские соглашения, альтернативы которым нет».

Словом, таке. Майже за анекдотом: «Як відомо, засідання представників регіонів України зі створення держави Малоросія відбулося на території Донецької психіатричної лікарні».

А тим часом наші «класики» все не розберуться в середині себе, чи вони державні діячі воюючої країни, чи бізнес-партнери спонсорів цієї війни...

Олена Бондаренко

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути