chrome firefox opera safari iexplorer

Місто Олевськ запрошує у суботу на фестиваль музики і чорниць

12 липня 2017 о 13:58

У місті Олевську, що на Житомирщині, 15 липня відбудеться святкування під назвою «Weekend в Олевську», повідомляє Укрінформ. 

«Цей захід ми назвали Weekend, що вже диктує його концепцію: він має бути спокійним, родинним. Це буде маленьке свято, розраховане на вечірній час – воно триватиме чотири години з 18:00 до 22:00... Ми залучаємо цього разу, передусім, місцевих музикантів, майстрів і господинь. Хоча у фестивалі вуличної музики виявив бажання брати участь музикант із Радомишля. Загалом, очікуємо, що музикантів (як окремих виконавців, так і колективів) буде близько 20-ти, господинь – до 40, а майстрів – не менше 15-ти», – зазначила автор ідеї та сценарію заходу Тамара Заруба.

«Weekend в Олевську» організатори поєднають зі святом чорниць, яке в райцентрі традиційно проводять з 2011 року. Відтак, центр міста умовно поділять на шість мистецьких майданчиків. На кожному одночасно гратимуть вуличні музиканти, продаватимуться страви з чорниці та діятимуть виставки декоративно-ужиткового мистецтва.

«Родзинкою заходу стане участь у ньому дітей, одягнених у маскарадні костюми всіх відтінків синього, фіолетового, блакитного та зеленуватого. До того ж, ми запропонували музикам зробити на фінал свята чорничний «джем»: вони гратимуть попурі. Свято чорниці передбачає продаж страв і легких напоїв із чорниці. Можливо, будуть також і трав’яні чаї з використанням чорничного листя і ягід. Обов’язково меню немає – господині на власний розсуд і смак обирають, чим частуватимуть учасників», – уточнила автор ідеї заходу.

При цьому придбати чорницю під час «Weekendу в Олевську» можна буде лише невеликими порціями.

Як повідомляв Укрінформ, на території ТОВ «Брусвяна», що в селі Костівці Брусилівського району на Житомирщині, 15 липня відбудеться п’ятий Всеукраїнський ягідний фестиваль «Брусвяна-Україна». Його учасники зокрема зможуть долучитись до дегустації ягід відразу ж під час екскурсії полями, де їх вирощують.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути