chrome firefox opera safari iexplorer

Влада має допомогти постраждалим від буревію, а не флешмобити у Фейсбуці!

03 липня 2017 о 19:03

Два дні тому, 1 липня, на Черкащині лютувала стихія – шквальний вітер, дощі і грози нанесли суттєвої шкоди передовсім Лівобережжю Черкаської області. У Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, а також у Канівському, Шполянському, Уманському та Черкаському районах після буревію десятки тисяч людей лишились без електроенергії, без покрівель, сотні — з травмами і, найсумніше, є жертви. Через повалені дерева заблоковані автодороги, виникла проблема з питною водою, з продуктами тощо. Додала проблем і перекрита на ремонт черкаська дамба… Фактично, селяни лишились сам-на-сам з наслідками негоди.

За цей час досі не зібралася на засідання Черкаська обласна рада, та і влада з Києва ніяк не відреагувала на цю біду. Водночас урядовці на своїх сторінках у Фейсбуці вже третій день займаються вихвалянням власного флешмобу «Пенсії — не гречка»…

Натомість урядова комісія на чолі з керівництвом Кабміну вже два дні мусила бути в Черкасах, а краще – у постраждалих районах і проводити там свої виїзні засідання! А Черкаська облрада мала би вже сьогодні зібратися й визначити реальні збитки, потребу у техніці й коштах, адже зрозуміло, що фінансові можливості сільрад на сьогодні є мінімальними... Напевно, правильно було би на цей період і призупинити ремонт та повністю відкрити для проїзду міст і дамбу для нормальної комунікації обласного центру з потерпілими районами.

Отож, влада має невідкладно втрутитися у ситуацію з ліквідацією наслідків найсильнішого за останні роки буревію в області та допомогти людям, а не флешмобити у Фейсбуці!

P.S.
До речі, місцеві чиновники і депутати також мають роз’яснити селянам, що усі збитки, завдані стихійним лихом, вони мають заактувати відповідним чином, щоб потім мати можливість отримати допомогу від держави.

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути