chrome firefox opera safari iexplorer

У Луцькому замку змагатимуться лицарі з усієї України

28 серпня 2017 о 14:29

Півсотні лицарів із різних куточків України візьмуть участь у відбіркових змаганнях до Національної збірної із середньовічного бою в Луцьку.

Фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» розпочнеться в замку Любарта 2 вересня, повідомляють Волинські новини.

Очільник клубу середньовічного бою «Айна Бера. Луцьк», тренер Сергій Ващук розповів, що проект проведення середньовічного фестивалю в Луцькому замку отримав грант на конкурсі від Луцької міської ради та Британської ради як соціальний проект туристичного спрямування.

«Ми займаємося історичною реконструкцією, їздимо на різні фестивалі, турніри, займаємо призові місця і взагалі ми живемо цим, тому ми хотіли, щоб такого роду фестиваль був проведений у Луцьку, тим більше, що в Луцьку є таке чудове місце, як замок. А куди ж замку без лицарів», – відзначив Сергій Ващук і поділився, що головна мета майбутнього дійства – провести в місті повноцінний лицарський турнір.

Окрім того, цей турнір стане відбірковим етапом зарахування до збірної України з середньовічних боїв, представники якої візьмуть участь наступного року в Чемпіонаті світу в Шотландії. Загалом таких відборів буде чотири, а два перші вже відбулися (у Києві та Горішніх Плавнях).

На луцькому фестивалі проходитимуть бої в одиночних і групових номінаціях «меч-меч», «щит-меч», «5на5» та «16на16».

«Основною частиною фестивалю будуть бої, але ми на цьому не зупиняємося. Також будуть атракційні зони для відвідувачів, зокрема дітей. Наприклад, будуть безкоштовні майданчики, де люди зможуть спробувати себе у фехтуванні. І родзинка нашого заходу – це арчер-тег. Це щось на кшталт страйкболу чи пейнтболу тільки з луками і спеціальними м’якими наконечниками», – розповів Сергій Ващук.

Також лицарі клубу відзначили, що під час фестивалю, на додачу до змагань, відбуватимуться численні майстер-класи, фаєршоу, різноманітні дитячі розваги тощо, а сам «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» є гармонійним продовженням Дня знань і спробою показати школярам частинку історію не тільки завдяки сторінкам підручника.

У планах команди – провести тематичні майстер-класи у школах міста, адже «середньовічний Лучеськ – тут, у сучасному світі, він продовжує вирувати Луцьком, і не тільки старою його частиною, а й новим містом, просто ми іноді в повсякденній метушні цього не зауважуємо».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути