chrome firefox opera safari iexplorer

У селі під Тернополем відкриють перший в Україні музей журналістики?

18 серпня 2017 о 16:28

Парадоксально, але факт — перший в Україні музей журналістики відкриється незабаром у селі Баворів Тернопільського району, за 20 кілометрів від обласного центру, в приміщенні ... колишньої колгоспної контори, пише Україна молода.

Його створенням за особистою ініціативою зайнявся ветеран місцевої журналістики, член НСЖУ, засновник, видавець та редактор газети «Кременецький вісник — С» Богдан Свіргун.

Як повідомив він для «УМ», таку ідею виношував давно, але аж цього року стало можливим втілити її в реальність зусиллями зацікавлених людей. Чому саме в Баворові?

За словами Богдана Івановича, на це є три причини. Перша — бо він хотів створити щось унікальне і потрібне для рідного села.

Друга — там народилися, жили чи й продовжують проживати зараз ще близько двох десятків відомих на Тернопільщині журналістів.

І третя, дуже важлива в наших реаліях, — це цілковите розуміння й підтримка з боку місцевої влади.

Музей планують відкрити наприкінці вересня. Його експонати, збір яких наразі триває, будуть пов’язані як з історією журналістики України і краю в цілому, так і з окремими місцевими виданнями та особистостями.

Як прокоментував для «УМ» голова Тернопільської обласної організації НСЖУ Василь Тракало, «це чудова особиста ініціатива одного з членів і ветеранів нашої Спілки, і ми з радістю докладемося до розвитку такого закладу. Журналістика краю гідна того, щоб її історію зберігати належним чином».

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути