chrome firefox opera safari iexplorer

Вересневі тези для патріотичної України: хто з ким і проти кого?!

30 серпня 2017 о 13:09

Нині багато розмов про потребу об’єднання опозиційних сил, які не підтримують нинішню владу. Це, вже традиційне для українського політикуму завдання ускладнено ФАКТИЧНИМ станом війни з Путінською Росією.

Отож, з огляду на старт нового політичного сезону з вересня 2017 року пропоную до дискусії такі тези. Для початку окреслю головне тактичне і стратегічне завдання.

ТАКТИЧНЕ полягає у підготовці до РЕАЛЬНО демократичних позачергових виборів парламенту та президента шляхом:

— ухвалення нового виборчого закону;

— формування нового складу ЦВК:

— скасування недоторканності депутатів та узаконення процедури імпічменту президента.

Тут зауважу, що вимога проведення позачергових виборів без виконання вищезгаданих завдань є неправильною.

Суть СТРАТЕГІЧНОГО завдання у погодженні спільної стратегії розвитку України на основі цінностей україноцентризму та європрагматизму. Ми бачимо це як обʼєднання в УКРАЇНСЬКИЙ БЛОК (назва умовна) політичних та громадських інституцій, які не підтримують політику влади.

Маємо на увазі, що при владі діє своєрідний ПРОАМЕРИКАНСЬКИЙ ЛІБЕРАЛЬНИЙ БЛОК, а інтереси Путіна в Україні представляють ціла низка партій ПРОРОСІЙСЬКОГО БЛОКУ. І перші й другі — наші менші або більші СВІТОГЛЯДНІ ОПОНЕНТИ.

Отож, об’єднання на базі двох тез – «проти терориста Путіна і бізнесмена Порошенка» є НЕДОСТАТНІМ і НЕЕФЕКТИВНИМ!

Це лише передумови для об’єднання, яке мусить базуватися на ЦІННОСТЯХ та СВІТОГЛЯДІ не проросійської чи проамериканської, а ПРОУКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути