chrome firefox opera safari iexplorer

На Черкащині оголосили надзвичайну ситуацію: горить Ірдинське торфовище

19 вересня 2017 о 10:38

Під Черкасами в районі селища Ірдинь, в адміністративних межах Білозірської сільської ради, горить понад 50 гектарів торфовища.

Пожежу спричинило загорання сухої трави. Через велику площу загорання оголошено про надзвичайну ситуацію, повідомляє Україна молода.

«В районі селища Ірдинь розгорнуто постійно діючий зведений загін, до складу якого увійшли 4-ри підрозділи управління ДСНС з обласного центру,пожежні розрахунки з Білозірського та Дубіївського лісництв та місцева пожежна команда з селища Ірдинь», – розповідає «Україні молодій» Костянтин Проценко, речник начальника управління ДСНС у Черкаській області.

За його словами, загалом на місці проведення робіт сконцентроване угрупування сил, до якого входять 16 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 38 рятувальників.

Керівництво гасіння здійснює штаб пожежогасіння управління ДСНС, створені три оперативні дільниці. На боротьбу з вогнем подано 11 пожежних стволів.

Для відновлення роботи спеціальних насосів Державного підприємства «Черкаситорф» на місці працюють робочі групи «Обленерго». Після завершення цих робіт, для змочування торфополів з‘явиться можливість підняти в меліоративних каналах рівень води.

Працівники лісового господарства за допомогою тракторів проводять обвалування та створення меліоративних полос навколо небезпечних ділянок.

Для обмеження перебування в небезпечній зоні сторонніх осіб, представниками поліції навколо місця пожежі перекриті усі автомобільні та пішохідні шляхи.

До таких загорань, наголошують рятувальники, традиційно призводить людський фактор.

Розділи: Довкілля

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути