chrome firefox opera safari iexplorer

Обіцянки «жити по-новому» переносяться на високосний 2020 рік

07 вересня 2017 о 14:01

Закликавши народних депутатів «внести і узгодити нарешті зміни до Конституції, які скасовують депутатську недоторканість… Щоб полегшити для вас прийняття цього рішення, щоб у вас не було відчуття, що воно якимось чином спрямоване проти вас, я маю дуже просту пропозицію. Давайте ухвалимо це рішення із введенням його в дію 1 січня 2020 року для депутатів вже нової Верховної Ради», Порошенко публічно відмовився від своєї передвиборчої програми і заради власного спокою при владі запропонував депутатам своєрідну «індульгенцію».

По-перше, очевидно, Президент забув про свій невідкладний законопроект про скасування недоторканності № 1776, який ще з грудня 2015 року «очікує розгляду» Верховної Ради. Між іншим, цей законопроект давно вже «узгоджений» і депутатами (365 голосів), і Конституційним Судом, і профільним парламентським Комітетом…

По-друге, виходить, що логіка Президента така: залишити депутатів недоторканними vip-персонами, аби вони тільки його не критикували, не створювали йому зайвих проблем і підтримували його ініціативи. За такою ж аналогією, не треба ухвалювати і Закону «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», який розблоковує дію процедури імпічменту, доки Порошенко буде Президентом?! Мабуть, тоді не треба чіпати й міністрів та інших чиновників, щоб вони собі далі спокійно крали, вирішували власні бізнесові інтереси, працевлаштовували родичів тощо?..

Подібних запитань занадто багато. Але очевидно одне: ця ініціатива Порошенка увійде в історію як відтермінування відповідальності за порушення закону, або як своєрідний бартер підтримки Президента за «індульгенцію»: поки ми при владі, закон на нас не поширюється…

Тож, усі обіцянки «жити по-новому» переносяться на високосний 2020 рік…

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути