chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві станцію метро «Петрівка» перейменують на «Почайна»

21 вересня 2017 о 11:04

Комісія з питань перейменувань Київради підтримала рішення щодо перейменування станції метро «Петрівка» на «Почайна» у столиці.

Відповідне рішення депутати прийняли на засіданні комісії у середу, повідомляє Україна молода.

Відзначається, що перейменування відповідає Закону про декомунізацію.

Для того, аби перейменування відбулось остаточно, це рішення має підтримати більшість депутатів Київради.

«Петрівка названа на честь революціонера Петровського, який достатньо багато натворив біди для України, а Почайна – це назва річки, яка там протікає. Відповідно, кращої назви не придумати. Члени комісії одноголосно підтримали ініціативу», – сказав депутат Київради Костянтин Богатов.

Як відомо, рішенню комісії передували громадські обговорення, які тривали два місяці. У них взяли участь майже 2 тис. киян, 73% з яких підтримали зміну назви станції метро.

Нагадаємо, станцію метро «Петрівка» вирішили перейменувати у зв'язку з декомунізацією. Петрівкою раніше називали мікрорайон Поділ на честь керівника всеукраїнського ЦВК Григорія Петровського. Його прізвище також фігурувало в декомунізованій назві міста Дніпропетровськ.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути