chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд повинен зупинити шантаж пенсіонерів!

29 вересня 2017 о 15:12

Де-факто, українських пенсіонерів нині зробили заручниками політичної боротьби та піару влади. Адже спроба прив’язати підвищення пенсій та їх «осучаснення» до збільшення страхового стажу й інших новацій Уряду стосовно пенсіонерів є не лише безглуздою, вона – аморальна.

Уряд зобов’язаний, відповідно до інфляції, підвищувати розмір пенсій та проводити їх індексацію (так зване «осучаснення») НЕЗАЛЕЖНО від ухвалення чи неухвалення тих чи інших новацій у системі пенсійної реформи.

Якщо Уряд і справді хоче переглянути розмір пенсій не для МВФ, а для українського народу, то він повинен ВЖЕ, з 1 жовтня, почати перераховувати пенсії відповідно до задекларованих раніше цифр. Усі попередні уряди, які здійснювали індексацію («осучаснення») пенсій, так і робили. Для цього не потрібно спеціальної згоди Верховної Ради чи Президента! Це — право Уряду.

А що стосується інших новацій у пенсійній сфері – то це може бути предметом спокійної, виваженої та професійної дискусії у парламенті. А шантажувати нинішніх пенсіонерів та депутатів тим, що у разі відмови від збільшення страхового стажу чи інших ідей, які, фактично, скорочують кількість пенсіонерів в Україні, нинішнім пенсіонерам не будуть підвищувати пенсії – це відвертий, нахабний і аморальний шантаж!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути