chrome firefox opera safari iexplorer

7 рецептів печених яблук. Багато смаку та мінімум калорій

11 жовтня 2017 о 14:56
smachni-recepti.pp.ua

Чи знаєте ви, що яблука зберігають свої корисні властивості навіть після термічної обробки?

Печені яблука нормалізують вуглеводний обмін, підвищують імунітет, виводять токсини, запобігають розвитку атеросклерозу і є просто незамінним антиоксидантом.

А ще печені яблука чудово підійдуть для тих, хто слідкує за здоровим харчуванням та піклується про свою фігуру.

Тож сайт «Порадник» пропонує сім чудових рецептів на будь-який смак.

1. Печені яблука з горіхами та сухофруктами

Інгредієнти:

  • 4 яблука (бажано великих),
  • 50 грамів родзинок,
  • 2 інжири,
  • 2 фініка,
  • 3 столові ложки горіхів,
  • 1 чайна ложка кориці,
  • щіпка меленого імбиру та мед або кленовий сироп.

Приготування

Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і порізати. Подрібнити горіхи з фініками, змішати з родзинками, інжиром та корицею. З яблук вийняти серцевину, та зубочисткою наколоти їх щоб при запіканні не лопнула шкірка.

Нафарширувати щільно яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу, залишивши зверху невеличкий отвір. Запікати 30 хвилин при температурі 180 ºС. Перед подачею на стіл можна їх полити медом або кленовим сиропом.

2. Печені яблука у ванільному соусі

Інгредієнти:

  • 4 великих яблука,
  • 2 столові ложки натертого імбиру,
  • 4 столові ложки меду,
  • 25 грамів вершкового масла,
  • 4 столові ложки білого вина,
  • 300 грамів вершків,
  • 2 жовтка,
  • майже 2 столові ложки цукру,
  • стручок ванілі або ванільний цукор.

Приготування

Щоб приготувати ванільний соус, потрібно порізати ванільний стручок, зішкребти насіння, помістити в каструльку (або ж просто всипати 1 ч. ложку ванільного цукру) і туди ж вилити вершки, розігріти до появи перших бульбашок, зняти з плити, відставити на 10 хвилин і потім вийняти ваніль.

Жовтки розтерти з цукром до білої маси і помаленьку ввести їх до ванільних вершків, поставити на вогонь і довести до легкого загустіння. Соус готовий.

Видалити серцевину з яблук, і покласти в кожне по ½ столової ложки імбиру, по столовій ложці меду і по шматочку масла. Викласти яблука в глибоку форму, залити їх вином, помістити в духовку на 45 хвилин при температурі 160ºС. До столу подавати з ванільним соусом.

3. Печені яблука із солодким кисломолочним сиром

Інгредієнти:

  • 4 яблука,
  • 150 грамів кисломолочного сиру,
  • 3 столові ложки родзинок,
  • 3 столові ложки цукру,
  • 3 столові ложки сметани,
  • ваніль і кориця за смаком.

Приготування:

Сир перемішати зі сметаною, цукром, родзинками, ваніллю і корицею. З яблук видалити серцевину і нафарширувати їх готовою начинкою, викласти у форму та запекти у духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 ºС.

4. Печені яблука з вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

  • 2 великих яблука,
  • 2 столові ложки вівсяних пластівців,
  • 5 столових ложок меду,
  • по 1 столовій ложці мигдалю і фундуку,
  • чайна ложка родзинок,
  • сік одного лимона,
  •  
  • кориця,
  • мигдалеві пластівці для прикраси.

Приготування

Яблука розрізати навпіл, очистити від серцевини і скропити соком лимона. Вівсяні пластівці змішати з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею. Нафарширувати половинки яблук готовою начинкою і поставити в духовку на 20 хвилин при температурі 180 ºС. Запечені яблука полити медом (кленовим сиропом або розтопленим шоколадом) і посипати мигдалевими пластівцями.

5. Печені яблука з калиною

Інгредієнти:

  • 6 великих яблук,
  • жменька горіхів,
  • 2 столові ложки родзинок,
  • 1 столова ложка сушених ягід калини,
  • 20 грамів ванільного цукру,
  •  
  • кориця,
  • 2 столові ложки вершків.

Приготування

З 4 яблук зрізати «кришечки» (¼ яблука), очистити від насіння та перетинок, помістити в духовку на 15 хвилин за температури 180 ºС. Інші 2 яблука почистити, натерти на крупній тертці, додати вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину. У підпечені яблука помістити начинку, прикрити «кришечкою» з яблука і пекти 15 хвилин у духовці при 180 ºС. За бажання притрусити печені яблука цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.

6. Печені яблука з апельсиновим соком і курагою

Інгредієнти:

  • 4 яблука,
  • 1 склянка порізаної кубиками кураги,
  • півсклянки родзинок,
  • півсклянки подрібнених горіхів,
  • 4 чайні ложки меду,
  • 4 столові ложки вершкового масла,
  • 4 палички кориці,
  • сік 4 апельсинів,
  • лимонний сік і м’ята.

Приготування

Очистити яблука від насіння і ложечкою вибрати трішки м’якоті, збризнути лимонним соком. Родзинки, горіхи, курагу мед і масло перемішати та начинити отриманою масою яблука. Прикрити кришечкою, яка залишилась від яблук і встромити збоку паличку кориці в кожне яблуко.

Викласти у форму, полити апельсиновим соком і пекти годину при температурі 180 ºС, час від часу поливаючи апельсиновим соком.

7. Печені яблука з курячим філе

Інгредієнти:

  • 8 великих яблук,
  • 500 грамів курячого філе,
  • 50 грамів горіхів,
  • 50 грамів чорносливу,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубці часнику,
  • 1 яйце,
  • по 2 столові ложки олії, вершкового масла, цукру і 1 склянка курячого бульйону.

Приготування

Горіхи подрібнити і підсмажити на сковорідці. Порізані дрібно цибулю і часник також смажити протягом 4 хвилин і додати подрібнене куряче філе (можна фарш), смажити ще близько 8 хвилин, постійно помішуючи.

Викласти у глибоку миску і додати горіхи, яйце, подрібнений чорнослив та все ретельно вимішати. З яблук зрізати верхівки, вичистити від насіння і м’якоті, залишивши міцне дно і стінки. Нафарширувати яблука готовою начинкою, накрити зрізаною яблучною кришечкою, викласти у форму для запікання.

У каструльці розтопити масло з цукром, проварити 3 хвилини постійно помішуючи. Отриманим соусом полити яблука, накрити кришкою і запікати 10 хвилин при температурі 180ºС.

Смачного!

17 грудня

Інші дати
День пам’яті Великомучениці Варвари
Свята Варвара - християнська свята, великомучениця. 306 року в юному віці у м. Іліополі (Мала Азія) постраждала за сповідання віри Христової — за присудом місцевої влади її стратив власний батько, жорстокий язичник Діоскор. Відразу після її мученицької кончини діва Варвара стала вшановуватися християнами, як свята великомучениця. Святість діви Варвари засвідчувалася також багатьма чудесами, які відбувалися біля її гробниці. З 1960 р. мощі святої великомучениці Варвари перебувають у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі Києва.
Розгорнути
День працівника державної виконавчої служби
Свято встановлено в Україні «…ураховуючи значення органів державної виконавчої служби у забезпеченні виконання рішень судів, третейських судів та інших органів, а також посадових осіб, на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України і громадськості…» згідно Указу Президента України «Про День працівника державної виконавчої служби» від 22 липня 2009 р. № 569/2009.
Розгорнути
Народився Данило Щербаківський
(1877, с.Шпичинці, Житомирська область – 1927) – етнограф, дослідник українського народного мистецтва, археолог і музичний діяч. Автор понад 40 друкованих наукових досліджень та десятки рукописів («Козак Мамай», «Українські дерев»яні церкви», «Символіка в українському мистецтві», Український килим» та ін.)
Розгорнути
Народився Микола Новаченко
(1898, м.Буринь, Сумська область – 1966) - український ортопед-травматолог. Праці присвячено питанням лікування переломів кісток, протезування тощо. Широко відомі відновні операції на опорно-руховому апараті за Новаченком, кісткова пластика.
Розгорнути
Народився Юрій Шерех (Шевельов)
(1908, м. Харків - 2002) - славіст-мовознавець, історик української літератури. Професор Гарвардського, Колумбійського університетів. Автор фундаментальних наукових праць "Предісторія слов'янської мови: історична фонологія загально-слов'янської мови", "Історична фонологія української мови" та ін.
Розгорнути