chrome firefox opera safari iexplorer

Пільги зі сплати земельного податку можуть скасувати

11 жовтня 2017 о 15:30

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, яким пропонується скасувати для громадян пільги при сплаті земельного податку, повідомляє Українське право.

Автор законопроекту — депутат від Блоку Петра Порошенка Олег Барна.

Зокрема, із Податкового кодексу хочуть вилучити норму про звільнення від сплати земельного податку інвалідів першої і другої групи, пенсіонерів, осіб, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Ініціатор законопроекту переконаний, що держава повинна рухатися в напрямку скасування будь-яких пільг, пов’язаних із наданням послуг чи здійсненням оплати, які мають корупційну складову та що передалися нам з комуністичного минулого, а натомість люди мають отримувати достойну заробітну плату.

«Коли мова йде про землю, то при раціональному її використанні на ній можна вирощувати великі врожаї, які будуть давати значні прибутки, що можуть складати десятки тисяч гривень з одного гектара. Тому, земельний податок в розмірі 100 чи 200 гривень за гектар не буде суттєвим та кожен громадянин спроможний його сплатити. Тобто, це не є значна сума для кожної окремої людини, але в цілому для села, громади це буде серйозним поповненням до місцевого бюджету»,- йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути