chrome firefox opera safari iexplorer

Традиційно в п`ятницю ICTV презентує короткий фільм про Білу Церкву

05 жовтня 2017 о 16:10

6 жовтня о 8.00 вже традиційно телеканал ICTV покаже скорочену версію фільму про Білу Церкву з циклу “7 чудес України: історичні міста та містечка”.

Особливу увагу приділено дендропарку «Олександрія». Насадження в ньому виконані в цілісному ансамблі в поєднанні творчих сил природи і людини. Створення парку почалося після одруження Ф.К. Браницького на позашлюбній доньці Катерини ІІ Олександрі. Чоловік подарував дружині цілий маєток, який згодом вона перетворила на справжню розкішну європейську садибу.

До сьогодні парк зберіг велику кількість містків, павільйонів та споруд в грецькому стилі.

Увагу туристів особливо приверне колонада «Луна». Її особливість полягає в тому, що слово, навіть пошепки вимовлене в одному кінці споруди, без спотворень передається в інший кінець, хоч і відстань між ними становить 34 метри. Таких колонад з унікальними акустичними властивостями в світі існує всього близько 10.

Цікаво побувати також на Палієвій горі, і не лише тому, що тут тривалий час (1702–1704 рр.) стояв табором один із загонів козацького ватажка Семена Палія і в  глибині гори і досі видно рештки земляних укріплень козаків.

З гори відкривається вражаючий краєвид на річку Рось.

Церква святого Івана Хрестителя приваблює туристів не лише архітектурною красою, а й дивом, яке відбувається всередині.

Сьогодні у стінах костьолу розташований будинок органної та камерної музики. Там організовують концерти класичної музики, які залучають виконавців та глядачів з різних країн світу.
Більше дивіться завтра на телеканалі ICTV.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути