chrome firefox opera safari iexplorer

У тексті закону про судову реформу знайшли 17 сторінок лише орфографічних помилок

03 жовтня 2017 о 14:56

Про це сказав голова Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич, оголошуючи пропозиції профільного комітету щодо президентського законопроекту № 6232 про внесення змін до низки кодексів, який запускає судову реформу.

Нагадаємо, орфографічною помилкою вважається неправильне написання однієї букви замість іншої в сумнівних випадках, неправильне вживання (або невживання) апострофа, м’якого знака, вели­кої та малої літер, неправильний перенос слів, подвоєння літер, де його немає, або відсутність подвоєння, де воно має бути та ін. Інформацію про правильне написання слів містить Орфографічний словник.

Відповідні слова Р. Князевича цитує Українська правда, зазначаючи, що сьогодні Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому зазначений законопроект 234-ма голосами.

Перед цим парламент протягом 7 пленарних днів розглянув 4383 поправки до закону. «Таким чином ми завершили тритижневе обговорення цього законопроекту. Це найдовший законопроект в історії українського парламенту», – сказав спікер Андрій Парубій.

Низка народних депутатів заявили про кнопкодавство при голосуванні цього документу.

Перед голосуванням народні депутати ухвалили пропозицію профільного комітету про внесення фінальних правок. «Комітет пропонує вилучити все, що викликало дискусію в цьому залі», – зазначив голова комітету Руслан КНЯЗЕВИЧ, зачитавши номери поправок, зазначивши, що окремим пунктом ідуть 17 сторінок правок, які виправляють орфографічні помилки в законі.

Коментуючи ухвалення так званої «судової реформи», лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола ТОМЕНКО звернув увагу на те, що її ухвалила коаліція Порошенка-Яценюка-Ахметова.

«Так звана судова реформа від президента набрала 234 голоси підтримки. Якщо ви думаєте, що це парламентська коаліція «Європейська Україна» з БПП і Народного фронту така міцна і стабільна, то ви помиляєтеся. Офіційна коаліція назбирала лише...181 голос! Натомість, законопроект президента підтримали 20 депутатів з «Опозиційного блоку» (здебільшого депутати з групи Ахметова) та колишні члени партії регіонів з «Відродження»,"Волі народу" та позафракційних. Ось така нині наша влада і реальна коаліція!», — написав політик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, у першому читанні президентський проект закону парламент ухвалив 20 червня, хоча у Раді пропонували розділити «найдовший в історії» проект на 5 окремих законів.

Запропонований Петром Порошенком законопроект пропонує нову редакцію трьох кодексів, а також зміни до 8 інших кодексів і 18 законів.

Документ розділено на 6 розділів: зміни до Господарського процесуального кодексу; зміни до Цивільного процесуального кодексу; зміни до Кодексу адміністративного судочинства; зміни до низки законів і кодексів; зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів»; прикінцеві положення.

Розділи: Політика

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути