chrome firefox opera safari iexplorer

Українець став чемпіоном світу із заварювання чаю

24 жовтня 2017 о 13:44

Українець Дмитро Філімонов став чемпіоном світу із заварювання чаю на чемпіонаті чайної майстерності, який проходив у китайській провінції Хубей.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Buro 24/7.

«Дмитро Філімонов — керівник чайного напрямку Good Wine. Він виступив у двох категоріях — „Приготування чаю“ ​​і „Чайна дегустація“ — і отримав звання чемпіона світу з приготування», — йдеться у повідомленні.

Власне, українець на конкурсі презентував авторський спосіб заварювання чаю, який називається метод диференціальної екстракції. Його суть полягає в тому, що різні сорти чаю заварюються при різній температурі, щоб повністю розкрити смак. Тому що чайний лист по-різному розкривається у воді різної температури.

За словами переможця, щоб отримати максимум смаку від конкретного сорту чаю, необхідно заварити його одночасно в різних ємностях при різній температурі, а потім змішати всі рідини в один напій.

Зазначається, що всього у фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Всі вони — переможці чайних чемпіонатів національного рівня в своїх країнах. Учасники змагалися в категоріях «Приготування чаю», «Поєднання чаю з їжею», «Чайна міксологія» і «Чайна дегустація».

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути