chrome firefox opera safari iexplorer

Які покупки можуть «скасувати» субсидію

06 жовтня 2017 о 11:19

На призначення субсидії не впливає оплата дороговартісного лікування будь-кого із членів сім'ї, довготривале накопичення коштів на купівлю квартири чи оплата навчання дитини.

Про це інформує Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

«Основний критерій, за яким житлова субсидія не призначається, є одноразова покупка, яка перевищує 50 тисяч гривень. Однак, і тут є виключення. Зокрема, оплата дороговартісного лікування будь-кого з членів сім'ї, довготривале накопичення коштів на купівлю квартири, чи оплата навчання дитини», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що якщо, до прикладу, родина 10 років збирала кошти, щоб придбати собі помешкання, купівля квартири перевищила суму 50 тисяч гривень і у сім'ї немає іншого помешкання — такі люди мають змогу подати документи для оформлення житлової субсидії на розгляд Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при кожній райдержадміністрації або органі місцевого самоврядування.

Урядовий портал інформує, що аналогічна ситуація і з оплатою навчання дитини.

Окрім того, якщо родина здійснила покупку, що перевищує 50 тис. грн у період отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати. Факт такої купівлі впливає на право на призначення субсидії на наступний термін, підкреслюють в уряді.

Зазначається, що на оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок, наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить це майно.

Якщо сім'я придбала квартиру у кредит, то при визначені її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути