chrome firefox opera safari iexplorer

Телеграми відходять в історію

23 листопада 2017 о 12:15

Найбільший український оператор фіксованого зв'язку «Укртелеком» вирішив з 1 березня 2018 року припинити надання послуг телеграфного зв'язку загального користування для всіх категорій споживачів.

Про це йдеться в оголошенні компанії в газеті «Урядовий кур'єр».

Як зазначається, з наступного року будуть припинені прийом, обробка і передача на доставку телеграм усіх видів і категорій.

Керівництво «Укртелекому» пояснило своє рішення суттєвим скороченням кількості телеграм, які відправляються. Це пов'язано з розвитком електронних каналів комунікації і поширенням використання цифрового підпису. Ще однією причиною відмови від цієї послуги є застаріле обладнання та відсутність його підтримки з боку виробників.

Крім того, у прес-службі оператора відзначили, що послуга передачі телеграм швидко втрачає свою популярність і є збитковою для компанії. Зокрема, якщо у 2015 році було відправлено близько 350 тис. телеграм, то наступного року — 100 тис., а зараз — заледве 10 тис. на квартал.

«Телеграфні послуги вже давно є збитковими для «Укртелекому» — це десятки мільйонів гривень в рік», — зазначили у прес-службі.

 

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути