chrome firefox opera safari iexplorer

Вихідний 25-го грудня в УПЦ (МП) назвали «антинародним»

17 листопада 2017 о 15:39

Верховна Рада на пленарному засіданні 16 листопада 2017 р. прийняла законопроект № 5496, що встановлює офіційний вихідний день 25 грудня. Цього дня католики, протестанти та 10 із 15-ти православних церков святкують Різдво Христове.

В УПЦ (МП) таке рішення нардепів назвали антинародним: «Христос народився один раз, а не два, — каже глава Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) архиєпископ Ірпінський Климент (Вечеря). — Цим рішенням Верховна Рада показала, що їй немає діла до думки народу України. Згідно усіх соціологічних опитуваннь, переважна більшість українців святкують Різдво 7 січня. Так було до обрання цих народних депутатів, так буде і після них. Але є ще статистика, яка дає можливість зрозуміти причини для такого рішення депутатів. Більше 80% українців вважають для себе найбільш значущими святами Великдень і Різдво. І майже стільки ж наших громадян повністю не довіряють Верховній Раді. Тому складається враження, що спробами перетворення Різдва з релігійної події в фарс депутати прагнуть послабити беззаперечну довіру до Церкви на тлі повного дефолту Верховної Ради».

Джерело: РІСУ
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути