chrome firefox opera safari iexplorer

З0 листопада 1971р. народився український патріот Володимир Рибак

30 листопада 2017 о 08:32

Депутат Горлівської міської ради Володимир Іванович Рибак був закатований сепаратистами за те, що волів бачити своє рідне місто під прапором  України.

Володимир Рибак народився у Горлівці.

Закінчив автомобільно-дорожній інститут Донецького національного технічного університету. Інженер-механік. Згодом отримав фах правознавця у  Міжрегіональній академії управління персоналом.

Працював майже 15 років у відділі карного розшуку Горлівського міського управління УМВС у Донецькій області.

Був депутатом Горлівської міськради. Належав до тих, кого називають борцями за справедливість. Нещадно воював з місцевими корумпованими можновладцями – «регіоналами» та кримінальниками.

Після Революції Гідності подав документи для відновлення у правоохоронних органах, мав намір очолити Горлівську міліцію –  сподівався, що на цій посаді матиме змогу протидіяти «руской вєснє» — сепаратистському шабашу, який передбачав.

Герой України (посмертно) – «За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові…»

22 квітня 2014р. місцеві рибалки виловили з річки Казенний Торець поблизу селища Райгородок Слов'янського району тіла двох чоловіків. Це були горлівський депутат Володимир Рибак і студент Юрій Поправка. Обох дико катували і втопили непритомними.

17 квітня під час мітингу Володимир Рибак зробив спробу зняти з будівлі міськради сепаратистський прапор «ДНР» і  встановити український державний стяг.

Того ж дня близько 18.00, як повідомили очевидці, Володимир через площу біля міськради вирушив на вулицю Пушкінську, рухаючись у напрямку Озеряновки, де мешкав з родиною. Разом із ним було кілька людей.  На Пушкінській його зупинили і силоміць посадили в авто четверо чоловіків у камуфліжах і чорних «балаклавах». Після того на дзвінки він не відповідав.

Кілька днів родина шукала зниклого. Допомагали далеко не всі – боялися. Багато хто одразу залишив місто.

СБУ оприлюднила записи, в одному з яких І.Безлер – «Бєс» давав вказівку розправитися з Рибаком, а в іншому ватажки сепаратистів І.Безлер та І.Стрєлков (Гіркін) радилися з  «народним мером» Горлівки В.Пономарьовим, де сховати тіло депутата.

Андрій Крищенко, нинішній очільник столичної поліції, який обороняв будівлю Горлівського УВС під час сепаратистського захоплення, на похороні Володимира Рибака обіцяв, що знайде убивць депутата.

Убивці перебувають на території Росії — «за межами досяжності» українського правосуддя…

Олена Бондаренко

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути