chrome firefox opera safari iexplorer

На Чернігівщині зросла популярність музеїв та заповідників

04 грудня 2017 о 14:02

«Порівняно з минулим роком кількість екскурсантів, що відвідали музеї та заповідники області, збільшилась на 8% (або майже на 52 тисячі осіб)», — ідеться у повідомленні.

У департаменті зазначають, що на Чернігівщині, як і в Україні загалом, спостерігається позитивна динаміка збільшення кількості внутрішніх туристів, проте щодо іноземних сказати щось важко.

В Україну в цілому нинішнього року їх в'їхало на 8% більше, ніж торік, а от державний кордон у межах Чернігівської області з туристичною метою за дев'ять місяців 2017 року перетнуло на 23% менше осіб. Це свідчить про скорочення кількості туристів із Білорусі та Росії. Відслідкувати ж чисельність гостей з інших країн департамент можливості не має.

За даними департаменту, певного розвитку в Чернігівській області набуває активний та подієвий/фестивальний туризм. Попитом користуються сплави на плотах і байдарках, велотури, кінні та піші прогулянки, пейнтбол тощо.

Найпопулярнішими серед гостей подіями є фестиваль авторської пісні та свято «Івана Купала на Голубих озерах», фестиваль «Київська Русь» у Любечі, літературно-мистецьке свято «Седнівська осінь», «Зелена сцена» у Чернігові та інші.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути